Kategorier
Catering

Libanesisk catering för alla som bor i Stockholm

När gick ni senast på libanesisk restaurang? Ännu bättre, när beställde ni senast libanesisk catering till er tillställning i Stockholm? Det finns inget godare.

Mat är så kopplat till känslor. Libanesisk mat är speciellt kopplat till samhörighet och familj. Man samlas inte bara för att få i sig näring, utan för att njuta av smaker och dofter. Libanesisk mat är mycket varierad. När det kommer till kött så är fårkött ett av de vanligaste. Många libanesiska rätter är köttgrytor, som passar utmärkt till ris eller bulgur.

Även kyckling och skaldjur spelar en framträdande roll inom den libanesiska matlagningskonsten. Mycket grönsaker, gärna toppade med vitlök och olivolja, är vanligt att hitta på matbordet. Hummus är ett utmärkt exempel på detta. Det är en kikärtsröra som passar till det mesta, både varm och kall mat. Det libanesiska köket har många röror att doppa maten i.

Libanesisk catering höjer alla stämningar

Om ni inte har bokat libanesisk catering till er tillställning eller fest förut, så är det helt klart dags att börja nu. Om ni bor i Stockholm så är det lätt att hitta en cateringfirma som specialiserar sig på denna underbart goda mat. Precis som i indisk matlagning så äter man många av rätterna med bröd.

Bara huvudrätterna i sig är underbara, och då har vi inte ens kommit till desserten än. Många av de libanesiska desserterna är älskade världen över, och passar till allt. Baklava, sfouf och ka’ak är tre desserter som är väldigt välkända, och som man bara måste testa någon gång i sitt liv.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: mazati.se